Home » Over mij

Over mij

Ik ben Marcel van de kamp. Sinds September 2010 ben ik werkzaam in de industriele automatisering. Daarvoor heb ik 15 gewerkt voor Philips/NXP in Nijmegen. Daar heb ik in ploegendienst gewerkt, waarbij ik eerst 7 jaar primair bezig was met de procestechnische aspecten van chipfabricage. De laatste 8 jaar is dit veelal meer de hardware/equipment geweest. In 2006 kreeg ik het idee om “iets” anders te gaan doen qua werkzaamheden. Dit kwam binnen de organisatie niet echt van de grond. Daardoor heb ik uiteindelijk besloten om een HBO deeltijd opleiding te gaan doen. Dit is de studie “Technische Informatica” aan de HAN geworden.  Deze studie heb ik in 4,5 jaar weten af te ronden.  In die tijd ben ik  tussendoor ook nog vader geworden, en besloot NXP in 2008 dat de fabriek (waar ik werkte) in juli 2010 de deuren zou sluiten.

Nadat de sluiting een feit was heeft het ongeveer 4,5 maand geduurd voor dat ik aan de slag kon bij een bedrijf in een functie die aansloot op mijn opleiding. De opleiding zat toen in het laatste jaar/Afstuderen. Dit kon ik toen allemaal afronden. Achteraf gezien gezien kwam de sluiting bij NXP voor mij op het juiste moment. Hierdoor werd ik gedwongen om, nog voordat de opleiding afgerond was, te gaan solliciteren op vacatures die aansloten op de opleiding. Wie weet hoe het gegaan zou zijn als NXP de fabriek niet had gesloten? Dan had ik mijn HBO gehaald, en daar nog steeds gewerkt, maar misschien niet in een functie die aansluit op de opleiding.

In januari 2013 ben ik begonnen bij VDL weweler in Apeldoorn. Daar wordt momenteel een nieuwe fabriek gebouwd voor de fabricage van veer en dempings systemen voor bussen en trucks. Elke dag loop ik tegen nieuwe dingen aan. Elke dag weer wat nieuws.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s